24.02.2023
Že aprila nov program preiskav z gama kamero v SB SG


Končuje se gradnja prizidka za novo gama kamero in ureditev obstoječih prostorov Enote za nuklearno medicino. Celoten projekt znaša 3,9 milijona, investicije v celoti poteka s sredstvi bolnišnice, vendar upajo tudi na sofinanciranje Ministrstva za zdravje v znesku 1,9 milijona. Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre pravi, da so glede novih preiskav že obvestili vse zdravnike na primarni ravni, saj bodo investicijo predali namenu konec marca: Povedal je, da v drugih delih Slovenije sedaj na leto Korošci opravijo 1600 preiskav, kar dokazuje, da je to velika strokovna pridobitev kot tudi pridobitev za paciente, s čimer bodo dodatno skrajšali čakalno dobo. To je dodaten program, ki ga bodo izvajali v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ena taka preiskava pa stane 246 eurov, toliko namreč zanjo prizna in plača ZZZS, koliko preiskav bodo naredili v Slovenj Gradcu, pravi Lavre, pa bo jasno po prvih dveh mesecih. Za investicijo novogradnje Klošter, pa sedaj čakajo na terminski načrt  Ministrstvo za zdravje, novo novelacijo so jim že poslali. 

Nadaljujejo tudi z novostjo uvedbe elektronskega temperaturnega lista, ki ga sedaj že uspešno uporabljajo na internem oddelku in oddelku za travmatologijo in ortopedijo, kmalu bo implementiran tudi na oddelku za pediatrijo, nadalje tudi za oddelke ginekologije, urologije in abdominalne kirurgije. Ko bo vsa bolnišnica opremljena z elektronskim temperaturnim listom, bo znana obremenjenost kadra. 

Nekatere druge planirane investicije so še prenova kuhinje, odstranitev objekta Klošter in izgradnja novega objekta SB Slovenj Gradec in digitalizacija procesov na Oddelku za patologijo SBSG.

IF