DNEVNO INFORMATIVNI PROGRAM

Dnevno informativni program  je sklop različnih informativnih vsebin radijske postaje. Poleg splošnega obveščanja o svetovnih in državnih dogodkih, je njegov cilj redno in objektivno, ter uravnoteženo  obveščati publiko tudi o lokalnih dogodkih. Obseg spremljanja in objavljanja lokalnih informacij je na naši radijski postaji mnogo večji,  kot ga v svojo ponudbo lokalnih informacij dajejo osrednji slovenski elektronski in klasični mediji s svojimi dopisništvi.

Poročila so v programu Koroškega radia v dnevnem programskem času na vrsti vsake pol ure, to je od 06.30 do (ponovitve osrednjih poročil ob) 19.00. V kratkih poročilih so lokalne vesti uvrščene po pomenu. Več pozornosti je lokalnemu informiranju namenjeno v osrednjih poročilih ob 14.30 uri. Poročila so v navedenih terminih predvajana vsak delovni dan v celotnem letu.

Avtorji dnevno informativnega programa so profesionalni in honorarni novinarji Koroškega radia:  Irena Fasvald,  Ajda Prislan, Katja Gole, Natalija Križaj, Karin Potočnik, Željko Kljajič, Matej Nabernik in drugi.