Aktualno

 

Vsak četrtek novinarji Koroškega radia poslušalcem predstavijo posamezno aktualno vsebino, ki opredeljuje njen naslov »Aktualno«. Novinarji pod drobnogledom zaobjamejo posamezne teme, ki vznemirjajo Korošce in z dogajanji posegajo v širši prostor, pomemben za razvoj regije. Ob tem izhajajo iz aktualnih vprašanj, s katerimi se delovno srečujejo župani koroških občin, združeni v Regijski svet, pomagajo pri odločitvah z osvetlitvijo problemov s strani vlade, komunicirajo s poslanci in ministri posameznih resorjev.

Novinarji v oddaji »Aktualno« poslušalcem na osnovi različnih novinarskih zvrsti in z avtorskimi izvirnimi pristopi predstavljajo tudi problematike v lokalnih okoljih, ki so širšega pomena za občane, bodisi da posegajo v njihovo življenje, delo, zdravje ipd€¦Ob tem pri razsvetljevanju posameznih problematik vključujejo tudi njihova mnenja, soočajo akterje, pomagajo pri oblikovanju javnih stališč in mnenj ter iskanju morebitnih rešitev.

V oddaji »Aktualno« se novinarji posvečajo tudi širšim družbenim vprašanjem, ki se nanašajo na zakonodajne posege življenja ljudi, na gospodarsko problematiko, na projektne vsebine, pomembne za regije in občine in na širše dimenzije socialnih problematik vseh generacij.

Oddaja je tudi kontaktna in odprta za predloge poslušalcev, na osnovi njihovih opažanj problemov v posameznih okoljih, nanje opozarjajo s predlogi v tako imenovanem »Radijskem nabiralniku«. Novinarji poslušalce povabijo k aktivnemu sodelovanju pri naboru problematik, kar jim lahko služi kot eno izmed izhodišč pri izboru in odstiranju najaktualnejše problematike za regijo ali lokalno skupnost.       

Avtorji oddaje so novinarji Irena Fasvald, Katja Gole, Karin Potočnik, Ajda Prislan in Natalija Križaj.

Oddaja je na sporedu vsak četrtek med 11.00 in 12.00 uro.