24.02.2023
Sprejet 17,2 mio eurov proračun občine Dravograd


Občina Dravograd ima proračun občine za letošnje leto pod streho, med osnutkom in predlogom pa ni bilo bistvenih pripomb, župan Anton Preksavec pojasni, da je dobro pripravljen. 

17, 2 milijona evrov znašajo prihodki proračuna občine Dravograd in letošnji proračun je višji od preteklega leta zaradi sofinanciranja projektov s strani države in Evropske unije. Med investicijami, ki so zajete v letošnjem proračunu so 

kanalizacija VIč, Poslovna cona Otiški vrh, izgradnja objekta v Libeličah, obnova doma Šentjanž itd....Kot izpostavlja župan občine Dravograd  Anton Preksavec, je pomemben projekt ureditve poplavne varnosti, sofinanciran od države in sicer od He Dravograd, do centra Špar, s čimer bodo zavarovani pred poplavami. 

Svetniki občine Dravograd so sprejeli tudi predlog o določitvi cene programov vrtca Dravograd, ki se dviguje za 13%, za različna starostna obdobja se bodo višje cene gibale od 13 eur do 18 eur. Sicer pa občina Dravograd do 83% cene vrtca nima vpliva. Tudi storitev pomoči na domu, ki jo izvaja Koroški dom starostnikov, se je zvišala, ampak jo subvencionira občina, tako da za uporabnike cena ostaja nespremenjena in znaša 6,16 eura. Potrdili so tudi 50% subvencije občine za omrežnino obvezne gospodarske javne službe, kar potrjuje socialno naravnanost občine.