16.02.2023
Pust v Mežiški dolini

V Črni na Koroškem bodo v soboto pod taktirko turističnega društva Črna  in Osnovne šole s povorko začeli ob pol enih. Povorka bo krenila izpred šole, sprehodili pa se bodo vse do Rudarjevega doma in se nato odpravili nazaj do Kulturnega doma. Tam bodo vsi udeleženci dobili krofe in čaj. 

V Prevaljah bo v nedeljo Otroška pustna maškarada. Začela se bo ob 14 uri, pot pa bo maškare peljala od gostilne Krištan do doma starejših, zaključek pa bo nato na parkirišču nasproti šole. Sodelovala bo osnovna šola in vrtec, tako da bo sodelovalo okoli 900 otrok. Prijavijo pa se lahko tudi zunanje maske in sicer na telefonsko številko 040509371. Najlepša maske čakajo bogate nagrade.

V Mežici bo letos potekal že 66. Pustni karneval. Povorka bo potekala po glavni cesti izpred bivšega hotela pa vse do narodnega doma, kjer bodo podelili nagrade za najlepše maske. Vse maske bodo prejele tudi brezplačne krofe, čaj in bonbone. Začetek pohoda bo ob pol treh, vse maske pa se lahko prijavijo na mestu od poldruge ure dalje.

V Kotljah bo potekal 44. Pustni festival, ki se bo začel ob 14. Uri pri Rimskem vrelcu. Za nkerat je prijavljenih 11 skupin, seveda pa se lahko skupine prjavljajo še vse do samega dogodka. Povorka bo odšla do vaškega centra v Kotljah, kjer bodo potekali posebni dogodki za otroke. Med drugim bo tam tudi mini Planica. V centru bodo podelili tudi bogate nagrade. Ob petih pa bo potekala zabava s skupino Škorpijoni. Vsi udeleženci bodo prejeli malico.

Zaradi pustnega dogajanja bo na določenih mestih delno ohromljen promet, ponekod pa bodo urejeni obvozi, zato organizatorji prosijo voznice in voznike za potrpežljivost in previdnost na cesti.