12.04.2024
Prejemnik nagrade za življenjsko delo je Robert Jamnik

Na slavnostni seji ob prazniku mesta Ravne na Koroškem so v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika podelili občinska odličja. Nagrado občine Ravne na Koroškem je prejel Robert Jamnik, za življenjsko delo na področju programa jazza ter ustvarjanje na kulturnem, izobraževalnem in glasbenem področju, ki predstavlja trajen prispevek k razvoju občine in je pomembno za delo in življenje v njej ter za njen ugled.

Veliko Prežihovo plaketo je za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo na področju kulture ter izjemen in trajen prispevek k prepoznavnosti in ugledu Občine Ravne na Koroškem.prejela Irena Oder. 

Veliko plaketo je za 110 let delovanja društva, dolgoletni prispevek k razvoju čebelarstva na območju občine in širše ter za izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem prejelo čebelarsko društvo Ravne na Koroškem. Plakete pa so prejeli Matej Pečovnik, predsednik društva OnkoMan, zasedba Hedera Vento za izjemne dosežke na področju glasbenega udejstvovanja v preteklem letu ter Jure Dretnik za izjemne športne dosežke v disciplini namiznega tenisa v preteklem letu.