20.03.2024
Čarobna Planica za otroke Triglava


Konec tedna se obeta čarobno dogajanje v Planici ob zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tja odhajajo tudi otroci Triglava.

Junake zime pa bo pozdravilo več kot 4800 otrok Triglava , ki jim bo ogled treninga in kvalifikacij omogočila zavarovalnica Triglav. K obisku največjega slovenskega športnega praznika še posebej vabi Peter Prevc, ki ga bomo lahko videli še zadnjič v njegovi bogati karieri.

V okviru akcije Otroci Triglava se bodo letos v Planico letos podali učenci in dijaki z okoli 70 šol in varstveno-delavnih centrov iz vse Slovenije. Med njimi bo okoli 180 otrok s spremljevalci iz štirih koroških osnovnih šol, in sicer iz OŠ Mislinja, OŠ Muta, OŠ Črna na Koroškem in OŠ Franja Goloba Prevalje. Ker želijo možnost doživetja Planice ponuditi prav čim več mladim navijačem, ne glede na izobraževalno ustanovo, ki jo obiskujejo, bodo letos preko natečaja Ustvari pokal na četrtkov otroški dan v Planico popeljali še celotne razrede tistih osnovnošolk in osnovnošolcev, ki so v okviru natečaja prejeli največ glasov splošne javnosti za svojo risbo pokala Planica 7.

Posebno doživetje čaka 12-letno avtorico risbe »Zmagovalec 7« Tjašo Vreš iz Limbuša. Po njeni ideji bo namreč ustvarjen pravi pokal za tekmovanje Planica 7, že v nedeljo ga bo predala smučarskemu skakalcu, ki bo v Planici osvojil najvišji seštevek vseh sedmih serij planiških poletov na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Peter Prevc je Planiški praznik pospremil s hvaležnostjo za vsak plakat, vihrajočo zastavo in pretiravanja v prvih vrstah ob stiskanju pesti za njihove rezultate.

IF