15.03.2024
Sestanki za izboljšanje službe nujne medicinske pomoči na Koroškem


Strokovna ekipa Ministrstva za zdravje se danes o ukrepih za izboljšanje nujne medicinske pomoči, srečuje z župani in predstavniki zdravstvenih ustanov v Slovenj Gradcu, na Ravnah in v Radljah ob Dravi. Kot je na nedavnem obisku pojasnila že ministrica za zdravje, dr. Valntina Prevolnik Rupel, želijo z ukrepi najti optimalno rešitev, da bo Urgentni center v bolnišnici optimalno deloval, kar zahteva sodelovanje zdravnikov predvsem zdravstvenega doma Slovenj Gradec, bolnišnice ( doslej so v njem delovali le dezurni zdravniki bolnišnice ) in tudi preostalih zdravstvenih domov na Koroškem. 

po sestanku v Slovenj Gradcu je državni  sekretar Ministrstva za zdravje, Denis Kordež povedal, da so s prvim sestankom na to temo s predstavniki občine, zdravstvenega doma Slovenj Gradec in bolnišnice, zadovoljni in je bil sestanek zelo konstruktiven. Pri tem imata do naslednjega sestanka čez dober mesec dni, nalogo bolnišnica in zdravstveni dom, ki se mjorata dogovoriti, da bo nujna medicinska pomoč v urgentnem centru delovala kot to mora biti. Kot je še povedal Kordež, ničesar ne ukinjajo ali drastično spreminjajo, gre pa za regijski specifični pristop, ki bo izboljšal delovanje dežurnih služb nujne mcicinske pomoči: Sestanek je komentiral tudi vršilec dolžnosti direktorja, Ksandi Javornik, zanj je bil sestanek preboj po nekaj letih. Če se bodo uspeli dobro dogovoriti z zdravstvenim domom, bi lahko urgentni center na novo, torej v povezavi z drugimi zdravniki, deloval že meseca maja.

Vse službe nujne medicinske pomoči delujejo naprej, dokončno obliko pa bodo prinesli pogovori na terenu, ki sedaj potekajo.