14.02.2024
Informativni dnevi

Srednje in višje šole ter fakultete bodo v petek in soboto v znamenju informativnih dnevov, na katerih bodo bodoči dijaki in študenti v živo in virtualno nabirali informacije o nadaljevanju izobraževanja, izbiri in spremembi poklica ter razvoju kariere.

Fakultete bodo mladim vrata odprle v petek ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri. Izjema sta ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter za računalništvo in informatiko, ki bosta v petek mlade sprejeli že ob 9. in 14. uri oz. ob 11. in 15.30. Višje šole pa bodo dijakom vrata odprle različno.

Na večini srednjih šol pa bodo informativni dnevi v petek potekali ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Na šolah, ki so objavile vabila na informativne dneve, dijakom obljubljajo ogled šole s podrobno predstavitvijo predmetov in različnih dejavnosti.

Na Gimnaziji Ravne na koroškem bodo za bodoče dijake gimnazije ali farmacevtske tehnike vrata odprli v petek 16. februarja ob devetih, dvanajstih in ob petnajsti uri. V soboto 17. februarja pa ob 9. uri zjutraj. 

Na srednji šoli Ravne bo informativni dan potekal v petek ob 9. in nato še ob 15. uri, v soboto pa ob deveti uri zjutraj.

Za potencialne bodoče dijake gimnazije Slovenj Gradec so zdajšnji učenci in profesorji pripravili zelo zanimiv in malce hudomušen priročnik, oziroma vodnik za devetošolce. Sicer pa bodo informativni dnevi potekali v petek ob 9-ih, 12-ih in treh, ter v soboto ob deveti uri. 

Informativni dnevi na Srednji šoli Slovenj Gradec in muta bodo prav tako potekali v živo in sicer v petek, 16.2.2024, ob 9.00 in 15.00 uri, ter v soboto, 17.2.2024, ob 9.00 uri. Informativni dnevi bodo potekali tako v Slovenj Gradcu kot na Muti.

Tudi na srednji zdravstveni šoli Slovenj GRadec bodo informativni dnevi potekali v petek ob deveti in 15 uri, ter v soboto ob deveti uri. 

Fakulteta za polimere bo imela za bodoče študente odprta vrata v petek ob 11. in nato še ob 15. uri ter v soboto ob 11. uri za dodiplomske študije. Za magistrski študij pa v petek ob 17. uri in v soboto ob 9. uri.

Višja strokovna šola Slovenj Gradec bo imela odprta vrata v petek ob 10. uri in v soboto ob devetih.

Višja strokovna šola Ravne na koroškem pa bo sprejela obiskovalce v petek ob 11. in 17. uri, ter v soboto ob 11. uri.