14.11.2023
Kope z novostmi v novo smučarsko sezono


Prvi sneg nam je že pobelil Kope in vzbudil skomine na smučanje. Kope v letošnji smučarski sezoni prinašajo številne novosti in razveseljujejo smučarje.

Naše največje gorsko turistično območje Kope se intenzivno pripravlja na novo smučarsko sezono, z vsemi novostmi v letošnjem letu pa postajajo tudi največje in najsodobnejše smučišče pri nas, z največ progami, ki obetajo udobno in varno smuko za vse generacije. Po novem bo kar 13 prog in dve novi štirisedežnici Kopnik in Pahernik ter ena vlečnica Velika Kopa. Podjetje Vabo je bilo uspešno na razpisih gospodarskega ministrstva za naložbe preko deset milijonov evrov za izgradnjo nove štirisedežnice na progah Pahernik in Kopnik, kjer so od države dobili tudi koncesijo za naprave in za novo vlečnico Velika Kopa.
V celoti je prenovljen Grmovškov dom, v njem tudi Holcer pub, ki med vikendi tudi v letošnji sezoni že decembra obeta zabave z znanimi glasbeniki, tudi s Sidarto, Kvartopirci, Lukom Basijem, Mambo Kingsi in drugimi. Naložba je bila ocenjena na 1,2 milijona evrov, zanjo so na razpisu gospodarskega ministrstva, namenjenem prenovi planinskih koč, dobili 300.000 evrov.