08.11.2023
Finančno poročilo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Člani sveta zavoda SB Slovenj Gradec v novi sestavi, so se na 1. redni seji seznanili s poročilom realizacije delovnega programa in finančnim poročilom bolnišnice za obdobje januar - september. Presežkom odhodkov se bolnišnica ni uspela izogniti.

V obdobju januar – september 2023 Je Splošna bolnišnica Slovebnj Gradec ocenila negativen poslovni izid v višini 4, 3 milijona evrov, medtem, ko skupni ocenjeni prihodki v tem obdobju znašajo 46,9 milijona evrov in so za slabih 10% višji od enakega obdobja lani in za 10% nižji glede načrtovanih v finančnem načrtu. Pri tem se je bolnišnica morala soočiti s številnimi izzivi, saj so precej nižji prihodki iz proračuna za obvladovanje izrednih razmer, prav tako je nižja realizacija delovnega programa od načrtovanega, predvsem na področju akutne bolnišnične obravnave, cena uteži pa v tem obdobju ni dosegla pričakovane vrednosti. SB SG od Min. za zdravje še ni prejela plačila zahtevka za sofinanciranje medicinske opreme, težave imajo s kadri, dolg do dobaviteljev se veča, tako da je imela do konca septembra bolnišnica do njih 8,9 mio evra tekočih neporavnanih obveznonosti, ki lahko privedejo do izvržbe, oceno pojasnjuje direktor Janez Lavre.

Poslušajte prispevek: 

Predsednik sveta zavoda, Primož Stošicki, ki nadaljuje drugi mandat vodenja sveta pravi, da je razočaran nad sanacijskim programom bolnišnice

Svet zavoda želi več podrobnejših analiz, primerjav in učinke sanacijskega programa.