21.07.2023
Vreme spet povzročalo nevšečnosti

 

Že četrti dan zapored se tudi nad Koroško vsako popoldne zgrinjajo črni oblaki. Nevihtne celice prihajajo z vseh strani, tudi včeraj je bilo tako. Popoldne je prišlo s severa. Nevihtni oblaki so najprej zajeli severni del države nato se je ponovno dogajanje pomikalo proti severovzhodu in nižje. Obilno deževje je povzročilo kar nekaj težav. Več prijav dogodkov so na številki 112 zabeležili na območju Mestne občine SLOVENJ GRADEC. Zaradi zalitih kletnih prostorov, neprevoznih cest ter odkrite strehe gospodarskega poslopja so v naseljih Podgorje, Sp. Razbor, Šmiklavž in Vodriž posredovali gasilci PGD Podgorje, Raduše, Stari trg in Gabrke.

Tudi v Mislinji so imeli tamkajšnji gasilci polne roke dela, predvsem zaradi zalitih kletnih prostorov, podrtih dreves in neprevoznih cest so na terenu posredovali gasilci PGD Dolič - Šentflorjan, Mislinja, Dovže in Slovenj Gradec.

Neurje je nekaj težav povzročilo tudi v Dravogradu in na Muti.

V naselju Sv. Duh, v občini Dravograd, se je na regionalno cesto Dravograd - Maribor sprožil zemeljski plaz. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja VOC Celje.

 

Gasilci PGD Muta pa so na cesti Muta - Sv. Jernej nad Muto odstranili ter razžagali tri drevesa, ki so ovirala promet .