12.07.2023
Prenova Kulturnega doma Podgorje

 

Temeljita prenova kulturnega doma v Podgorju pri Slovenj Gradcu, investicija Mestne občine Slovenj Gradec, vredna 60.000 evrov, pomeni oživitev utripa v kraju. Veliko so pred zaključkom prenove prispevali že uporabniki stavbe sami, to so Kulturno društvo Podgorje in Gledališko združenje Koroški deželni teater, v njem je tudi sedež sveta vaške skupnosti in nekaj drugih društev.

Mestna občina Slovenj Gradec je vložila v Podgorju v še nekaj projektov, kot sta prizidek in rekonstrukcija osnovne šole ter blok neprofitnih stanovanj, največja investicija pa je državna, to je gradnja pločnika ob državni cesti SG-Podgorje.

Gregor Kačič, predsednik sveta Vaške skupnosti Podgorje, dodaja izvajanje ultrafiltracije v Suhem domu za celo občino. Pravi tudi, da so Podgorčani prizadeti zaradi gradnje hitre ceste, zato bi se radi izognili kasnejšemu vključevanju vozil na hitro cesto pri Podgorju. „Ne bi radi pokasirali cele Koroške, ki bo šla na hitro cesto,“ je še dejal, zato podpirajo izgradnjo slovenjgraške južne obvoznice.