23.06.2023
Nagrajenci občine Muta


Na slavnostni seji občinskega sveta ob prazniku občine Muta, so podelili letošnja priznanja občine, tokrat srebrni grb, dva bronasta in pisna priznanja.

Srebrni grb je prejel Rupert Krajnc, izjemen godbenik, prizadeven podpredsednik in tajnik Kmečke godbe Pernice. Člani in članice Kmečke godbe Pernice so se mu zahvalili za ves trud in delo ter za mnoge ure prostega časa. Bronasti grb je šel v roke Alojziji Gerhold za njeno dolgoletno in požrtvovalno humanitarno delo pri Župnijski Karitas Muta, prav tako pa ga je prejela tudi Marina Galer, aktivna občanka na več področjih, predvsem pa se zavzema za razvoj podeželja in za povezovanje. Pisno priznanje občine je prejela Marija Poročnik za večletno sodelovanje v Cerkvenem pevskem zboru Pernice in za številna družbeno koristna dejanja.

Občina Muta je letos podelila tudi pisna priznanja občine ob jubilejnih priložnostih, prejeli so jih cerkveni pevski zbor Pernice za 30 let delovanja, Mešani pevski zbor Zvon prav tako 30 letni jubilej, Društvo izgnancev Slovenije  1941-1945 , ki v letošnjem letu prav tako praznuje 30 let delovanja. Društvo tabornikov Rod bistri potok Muta, je prejelo priznanje za 70 let, njihovi prostovoljci pa so med drugim tudi povezovalni člen z otroki in mladostniki, saj organizirajo številna tekmovanja, Kmečka godba iz Pernic pa letos praznuje častitljivi jubilej – 120 let delovanja, na dolgo prehojeno pot godbenikov so na Muti zelo ponosni.

Pisno priznanje županje pa je prejela skupina Muce copatarice, ki s svojim skrbnim pletenjem copatk in kapic za novorojenčke Splošne bolnišnice Slovenj Gradec večkrat letno osrečijo tako novorojenčke kot njihove starše s toplimi pleteninami za vsakega novorojenca.


 

IF