06.02.2023
Prešernov dan v KPM in KGLU


V sredo, 8. februarja, bodo naše kulturne ustanove na široko odprle svoja vrata in obiskovalcem ponudile brezplačne delavnice in vodenja po razstavah ter dogodke.

Koroška galerija likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu bo že dopoldne pripravila vodstvo po razstavi Zbirke za solidarno prihodnost, do 13. ure pa bo še ustvarjalnica za mladino in odrasle Pero miru, kjer bodo iz filca ustvarjali peresa. Popoldne ob 17. uri bo v Galeriji Ravne predstavitev kataloga Mateja Čepina, predstavila ga bosta kustos razstave Jernej Kožar in umetnik Matej Čepin.

Tudi Koroški pokrajinski muzej je v svojih enotah pripravil več brezplačnih dogodkov. Na dan kulture pričenjajo z letošnjimi vodenimi sprehodi po starem mestnem obzidju Slovenj Gradca, v muzeju pa bo potekalo vodstvo za najmlajše „ Z družino skozi Sokličevo zapuščino“, ko bodo otroci z Radovednim Popkom odkrivali predmete, ki so del Sokličeve zbirke. Popoldne ob 16,30 pa vas vabijo na javno vodstvo po Sokličevi zbirki.

V Muzeju Radlje bodo dopoldne pripravili delavnico o svetlobi, kako so si pomagali s svetili še pred elektriko. Pripravili so tudi vodstvo po razstavi o Gospodinjski šoli Radlje. Tudi v muzeju na Gradu Ravne so pripravili javno vodenje po razstavi Ženske zgodbe, mitske podobe in realnost skozi muzejske predmete. Ob 16. uri pa bo na Koroškem muzejskem večeru o arheoloških najdbah v Kranju, predavanje Verene Perko. Povabljeni!