21.11.2022
Večina dosedanjih županov na Koroškem nadaljuje mandate županovanj


Osme lokalne volitve v samostojni RS Sloveniji so za nami, udeležba je bila tokrat precej nižja, kot v preteklih volitvah, dosegla je 47,47 %.

Drugi krog volitev bo v dveh občinah in sicer v občini Dravograd, kjer se bosta 4. decembra pomerila Anton Preksavec in Marjeta Podgoršek Rek ter v občini Mežica, kjer se bosta za županski stol borila Dušan Krebel, dosedanji župan in njegov izzivalec Mark Maze.

Na Koroškem sta bila Tilen Klugler v MO Slovenj Gradec in dr. Tomaž Rožen na Ravnah brez protikandidatov in nadaljujeta mandat županovanja. V preostalih koroških občinah večina županov nadaljuje mandate in sicer v občini Črna na Koroškem, mag. Romana Lesjak, na Prevaljah je dr. Matic Tasič za 148 glasov premagal protikandidata, dosedanjega podžupana Boštjana Gorenška. V občini Mislinja nadaljuje nov mandat župan Bojan Borovnik, v Vuzenici Franjo Golob, v Radljah ob Dravi Alan Bukovnik in v občini Ribnica na Pohorju Srečko Geč.

Nov župan v občini Podvelka je dosedanji podžupan Miran Pušnik in nova županja na občini Muta, kar je presenečenje teh volitev, Angelca Mrak. Prejela je kar 64,47 % glasov volivcev, Mirko Vošner, ki je poraženec teh volitev na Koroškem, pa 35,53% glasov.

 

IF