20.10.2022
Na 36. seji Mestne občine Slovenj Gradec sprejeli rebalans

Zaradi energetske krize in podražitve cen materialov, je bil rebalans pričakovan. Vodja Oddelka za negospodarske dejavnosti, proračun in splošne zadeve Mestne občine Slovenj Gradec Darko Sagmeister je najprej predstavil Osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2022, nato pa so svetnice in svetniki rebalans soglasno sprejeli. Kljub temu v občinskem proračunu za letošnje leto ostajajo vse predvidene naložbe, pa tudi dodatno zadolževanje ne bo potrebno. 

Dva večja razloga za rebalans sta cestna razsvetljava, saj se je strošek zaradi dražjih energentov povečal, in novi slovenjgraški bazenski kompleks, ki ima po županovem mnenju sicer dober obisk, a so stroški obratovanja tudi zaradi podražitev precej višji od načrtovanih. Občinska uprava je v tako v soglasno potrjenem osnutku tretjega rebalansa letošnjega občinskega proračuna za subvencioniranje delovanja bazena namenila dodatnih 300.000 evrov.

Na 36. seji Mestnega sveta mestne občine Slovenj Gradec je bil predstavljen tudi osnutek o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu Stanovanjsko naselje Vranjek in Osnutek Odloka o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje SG-93 SSe. Mestni svet ju je soglasno sprejel ter odločil, da ju bodo v nadaljevanju obravnavali po skrajšanem postopku. Zazidava Vranjek bo na površini 16 tisoč kvadratnih metrov na območju pod toplarno omogočila gradnjo trinajstih stanovanjskih hiš, zazidava na malo manj kot hektar velikem območju SG-93 SSe pa gradnjo enajstih stanovanjskih hiš.

Hkrati pa je bil predstavljen tudi velikopotezni projekt Jenina na območju t. i. »term«, ki so ga predstavili Dunja Koren in Andrej Pust iz Mrežnega podjetniškega inkubatorja ter Uroš Rusja iz arhitekturnega biroja VO-ID. Na območju Jenina bodo postavili pritlični atrijski hotel s petdesetimi sobami, s ponudbo pa sledili aktualnim trendom v turizmu, pri katerih je v ospredju zdravstveni velnes. Po sprejetju na mestnem svetu so načrtovalci dobili zeleno luč, da s projektom nadaljujejo.