02.09.2022
Jesenska srečanja na Prevaljah

Jesenska srečanja na Prevaljah se po dveh letih ponovno vračajo v polnem sijaju. Od danes pa vse do nedelje 11. Septembra bodo obiskovalci uživali v obilici kulturnih, športnih in zabavnih prireditvah. Več o samem dogajanju pa župan občine Prevalje Matic Tasič.

"Letos se bodo na Prevaljah zavrtela že 36. Jesenska srečanja. Kultura, šport, zabava in druženje so vrednote, ki so nepogrešljive v vsakdanjem življenju. Ne da se jih nadomestiti z materialnimi dobrinami in ne z denarjem. To, kar človek najbolj potrebuje, niso materialne dobrine – vsi potrebujemo in pogrešamo prijazno besedo, sočutje in tudi druženje, ki je bilo v preteklih letih zelo omejeno. Prireditve in dogodke smo skrbno načrtovali. Želimo si, da bi med njimi vsakdo našel nekaj zase," je povedal župan Prevalj Matic Tasič. In letos bodo Jesenska srečanja imela res bogat program. Med drugimi bodo nastopili Nastja Gabor, Jelena Rozga, Mambo Kings, DJ Ney, Severina in Luka Basi. Kulturni program bo popestrila Tina Gornjak s komedijo Večno samska, lahko si boste ogledali vesolje na Astronomskim večerom na Prevaljah in uživali na Semanjem dnevu. 

Kot je povedal župan občine Prevalje letos pričakujejo preko 10.000 obiskovalcev, kar naredi Jesenska srečanja na Prevaljah eden največjih dogodkov na Koroškem.