05.08.2022
Zveza vojnih veteranov Slovenije je Koroškemu radiu podelila spominsko priznanje za aktivno vlogo ob osamosvojitvi


Zveza veteranov vojne za Slovenijo je ob 60. letnem jubileju Koroškega radia, naši radijski postaji podelila spominsko plaketo za nesebično pomoč in razumevanje v času osamosvojitvene vojne na Koroškem. Aktivna in neposredna vloga Koroškega radia ob osamosvojitvenih dogodkih je nesporna in ključna v tistih negotovih časih. To dokazujejo angažirani posmaezniki našega radia, ki so zabeleženi v etru in spominih, zlasti z javljanji iz neposrednih dogodkov, bojev, pogajanj, radio pa je ljudem podajal tudi ključne in hitre informacije.

Ob podelitvi je Ožbalt Ožbi Fajmut, ki je takrat opravljal funkcijo načelnika štaba TO na Koroškem in namestnika poveljnika povedal, da so malce pozni s tem priznanjem, a veseli, da ga lahko podelijo ob 60. letnici Koroškega radia. Koroški radio je bil v tistem času edini medij, ki je pošiljal informacije iz bojišča vsem v njihove domove, kajti sami te možnosti niso imeli in to je takrat veliko pomenilo, je še dejal Fajmut. Želeli so dati pomemben poudarek Koroškemu radiu in vsem, ki so takrat delovali na tem področju. 

Kot so še posebej poudarili v Zvezo vojnih veteranov Slovenije, je Koroški radio s svojim objektivnim poročanjem doprinesel k osveščanju o nacionalni varnostni situaciji, ki je pomembno vplivala na oblikovanje sodb, mnenj in dejavnosti ter zaupanju v legitimnost takratnega političnega in samoobrambnega mehanizma. Koroški radio je počaščen za priznanje.

 

IF

 

 

 

 

IF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktivna in neposredna vloga Koroškega radia ob osamosvojitvenih dogodkih je nesporna in ključna v tistih negotovih časih. To dokazujejo angažirani posmaezniki našega radia, ki so zabeleženi v etru in spominih, zlasti z javljanji iz neposrednih dogodkov, bojev, pogajanj, radio pa je ljudem podajal tudi ključne in hitre informacije.

Ob podelitvi je OžbALT oŽBI Fajmut, ki je takrat opravljal funkcijo načelnika štaba TO na Koroškem in namestnika poveljnika povedal:

 

 

  • posnetek : Fajmut

     

     

  • Kot so še posebej poudarili v Zvezo vojnih veteranov Slovenije, je Koroški radio s svojim objektivnim poročanjem doprinesel k osveščanju o nacionalni varnostni situaciji, ki je pomembno vplivala na oblikovanje sodb, mnenj in dejavnosti ter zaupanju v legitimnost takratnega političnega in samoobrambnega mehanizma.

    Koroški radio je počaščen za priznanje.