22.07.2022
Koroški gasilci po dveh intervencijah, za dva dni znova na Kras


Za vsemi, ki se spopadajo s požarom na goriškem delu Krasa, je težko in naporno delo, tudi za koroškimi gasilci, okoli 400 jih je že sodelovalo na prizorišču požara. 

Kot je v petek zjutraj povedal nočni vodja intervencije Stanko Močnik, je gorelo na več lokacijah, pojavljala pa so se še nova žarišča. Ob velikih naporih pa so požarišča vendarle uspeli ohraniti pod nadzorom.

Iz Koroške regije se je v četrtek na pomoč odpravilo 138 gasilcev z 38 vozili, v drugi intervenciji je direktor Koroškega gasilskega zavoda in poveljnik PGD Ravne na Koroškem, Dejan Salčnik povedal, da so zdaj sodelovali v lažji intervenciji, bilo je tudi brezvetrje. Na lokaciji so delali zaščito, 10 metrski pas od ceste, da se požar ne bi širil in pri tem so uporabljali motorke.

Danes v petek pa so znova pozvani na pomoč za nova dva dni, na poziv pa se bodo kajpak odzvali. Kot je dejal Salčnik, jih žene velika hvaležnost domačinov in podpora Korošcev, ki so navdušeni nad njihovimi odzivi. Sicer pa je to njihovo poslanstvo, ko pomagajo vsem in vsakomur, ki se znajde v težavah in ob katastrofah, kar pa počnejo z dušo in srcem, je še povedal dejan Salčnik.

Mi pa jim kličemo, vrnite se zdravi domov. 

 

- poveljnik

 

 

Za vse koroške gasilce je to nova in velika izkušnja ob največjem požaru v naravi v Sloveniji, Dejan Salčnik:


 

  • Salčnik 2 / velika izkušnja

Ravno poslanstvo vseh gasilcev vedno na pomoč, je gonilo ljudi, ki se vedno odzovejo klicu na pomoč. Že danes popoldne jim znova kličemo, hvala da ste in se vrnite zdravi domov. Koliko se jih bo za dva dni odpravilo na Kras, pa še ne vedo.


 

IF