16.03.2022
Minister za delo Janez Cigler Kralj na ogledu gradbišč večmilijonskih investicij na Koroškem

Danes je na Koroškem na obisku minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj. Obisk je združil s predstavitvijo kandidatov NSI v vseh treh volilnih okrajih na Koroškem. V slovenjgraškem okraju je kandidat Nove Slovenije Igor Jeram, v dravski dolini kandidira Marijana Cigala, v ravenskem volilnem okraju pa Mojca Erjavec.

Minister Janez Cigler Kralj se je seznanil s potekom aktualnih projektov v Koroški regiji, ki jih financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s sredstvi iz sklada React EU. Naložb ni malo. Minister je izpostavil kar 3 v navezavi na Dom starostnikov Črneče, kjer na matični lokaciji poteka obnova in dograditev prizidka za demenco in pa izgradnja Doma skupnostnih storitev Kora na Ravnah na Koroškem, sodobnega novega doma starejših, ki prinaša tudi dnevni center in začasne namestitve. 

Naslednji sklop vlaganj pa Ministrstvo za delo pelje skupaj z izvajalcem CUDV Črna na Koroškem, kjer bodo naredili korak naprej pri deinstitucinalizaciji oskrbe, da se bodo lahko uporabniki selili iz stare stavbe v Črni v nove bivanjske skupnostne namestitve v več krajih po celi Koroški, s čimer jim bodo nudili dostijno življenje. 

Ta dva ključna projekta skupaj presegata 14 milijonov evrov, preko 2 milijona pa gre za programske nadgradnje. V gradnji je tudi nov Center za socilano delo v Dravogradu, ki bo kmalu omogočal dostojno delo zaposlenim in njihovim strankam. Minister Cigler Kralj si je ogledal tudi gradbišča ter obiskal Koroški dom starostnikov v Črnečah, Kora Ravne in občini Dravograd in Ravne na Koroškem. 

IF