23.12.2021
Nov direktor Sij Metal Ravne

Družbo Sij Metal Ravne bo od 1. januarja prihodnje leto vodil dosedanji izvršni direktor družbe za finance Jernej Močnik. Dosedanji glavni direktor Borut Urnaut bo ostal še naprej del najožje vodstvene ekipe, so sporočili iz podjetja. Novi glavni direktor sicer vodenje družbe prevzema po uspešnem poslovnem letu in v času intenzivnega investicijskega cikla za uresničevanje ambicioznih načrtov družbe tudi v prihodnjem letu. 

Vodenje družbe z novim letom 2022 prevzema univerzitetni diplomirani ekonomist Jernej Močnik. Kot izvršni direktor za finance je v SIJ Metalu Ravne zaposlen od septembra 2020 in ima več kot 20 let delovnih izkušenj v bančnem sektorju, kjer je kot izvršni direktor za poslovanje z gospodarskimi družbami že sodeloval s Skupino SIJ. S tega vidika Jernej Močnik dobro pozna poslovanje družbe, ob primopredaji poslov pa se bo za uspešno vodenje družbe podrobneje seznanil tudi s projekti in aktivnostmi na vseh ostalih področjih.

Skupina Sij je po nerevidiranih podatkih poslovanja v prvem polletju letošnjega leta ustvarila 451,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Bruto dobiček iz poslovanja je znašal 43,6 milijona evrov, kar je 91 odstotkov več.

Za naložbe je skupina v prvem polletju namenila 29,1 milijona evrov, kar je 10 milijonov več kot v enakem obdobju lani.