16.11.2021
Dela na trasi HC Velenje -Šentrupert v prihodnjem letu


 

 Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je v preteklem tednu udeležil koordinacijskega sestanka županov koroške regije glede aktivnosti na severnem delu 3. razvojne osi. Sestanek je potekal na Ministrstvu za infrastrukturo Republike Slovenije.

 Na odseku Gaberke pri Velenju, kjer dela potekajo od lanskega oktobra, bodo z deli zaključili predvidoma konec tega leta.

Z aktivnostmi na odseku Velenje–Šentrupert pa zaostajajo, vendar je župan Peter Dermol v sporočilu za javnost izrazil pričakovanje, da bi tudi na tem odseku začeli z deli že naslednje leto. Pri seznanitvi ugotavljajo, potekata pridobivanje zemljišč in priprava dokumentacije v skladu s terminskim načrtom.  

 Za odseka na velenjskem koncu H (Konovo) in B (Škalsko jezero) še pridobivajo gradbeno dovoljenje, vzporedno pa poteka tudi prva faza javnega naročila za priznanje sposobnosti ponudnikom – izvajalcem gradnje. Nadalje pa je za odsek E (Velunja) vloga za gradbeno dovoljenje oddana, pričakujejo ga v juliju prihodnje leto. Objavljen je tudi razpis, dela pa bi se lahko začela jeseni 2022.