29.04.2021
Uporabniki Varstveno delovnega centra se bodo kmalu preselili z Mute v Radlje ob Drvi


V mesecu maju ser bodo varovanci Varstveno delovnega centra z Mute že preselili v obnovljene prostore Sokolskega doma v Radljah ob Dravi. Obnovitvena dela Sokolskega doma so že v zaključni fazi, kot je pojasnil župan Alan Bukovnik, so končali z gradbenimi deli, sedaj pa nameščajo instalacije in opremo. Novi prostori bodo zagotovili vse, kar uporabniki VDC -ja potrebujejo, kapacitete pa so sedaj mogoče za 25 uporabnikov, medtem, ko jih je sedaj v dravski dolini 12.

Na odkupljenih zemljiščih bodo v Radljah, v neposredni bližini Sokolskega doma skupaj s CUDV Črna zgradili dve stanovanjski enoti, kjer bodo uporabniki stanovali in se udeleževali aktivnosti v VDC. Po dve stanovanjski enoti bodo zgradili še v Mežici, Dravogradu in Slovenj Gradcu, štiri na Ravnah in eno na Muti.

Projekt deinstitucionalizacije CUDV Črna predvideva, da bodo iz centralne stavbe v Črni, ki ne zadošča več za bivanje 150. oseb z motnjami v duševnem razvoju, do jeseni leta 2023 v 13 novih stanovanjskih hiš v domača okolja preselili 70 uporabnikov.

IF