01.12.2020
V nekaterih domovih za starejše se okužbe že umirjajo


V domu starejših Hmelina Radlje se okužbe s Covid 19 že umirjajo. Včeraj so testirali 60 stanovalcev, od katerih sta dva testa bila nekako na meji in ju bodo ponovili, medtem, ko so bili drugi testi negativni. V rdeči coni je 18 stanovalcev, ki so stabilni. Jutri bodo opravili testiranja za zaposlene, ta hip pa jih je 6 doma v bolniškem staležu.

Veseli nas, da lahko iz največjega doma na Koroškem, doma starostnikov Črneče sporočimo, da se tudi pri njih k sreči razmere izboljšujejo in okužbe se umirjajo. Zdaj že prehajajo stanovalci iz rdeče cone v belo, tako da jih imajo sedaj še 11 v rdeči coni. Med zaposlenimi jih je 8 še z okužbo, drugi se postopno vračajo. Prav tako se zaposleni tudi vračajo v slovenjgraškem domu.

V Domu na Fari Prevalje opravljajo testiranja vsak dan. Včerajšnje je zabeležilo 4 dodatne okužbe pri stanovalcih, od sedmih zaposleih, pa je bila ena okužba.  Danes je 6 ozdravljenih stanovalcev že na svojih oddelkih, v rdeči coni doma imajo na današnji dan 61 stanovalcev z okužbo Covid 19. Med zaposlenimi jih je odsotnih 16 in se ta teden nekateri že vračajo.

V domu na Fari pa so svojcem stanovalcem, ki so že ozdravljeni in so nastanjeni v beli coni, omogočili obisk. Svojci se lahko dogovorijo za možnost obiska s socialno delavko Marjeto Štrekelj na GSM številki 051 401 013.

Med 44 testiranimi osebami, je bilo včeraj  v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec 14 potrjenih okužb. Kapacitete Covid oddelka so povsem zasedene, zdravijo 58 bolnikov, 8 med njimi jih potrebuje intenzivno nego. V ponedeljek so odpustili 6 pacientov, 2 sta umrla. Zaradi aktzivne okužbe je z dela odsotnih 54 zaposlenih. Za varno odkrbo vseh bolnikov in zapsolenih pa je ključno, da dobijo ob sprejemu v bolnišnico od posameznikov pomembne podatke, predvsem o znakih bolezni pri stikih v domačem okolju.   ( IF ) 

 
Z