13.08.2020
Judo počitniške aktivnosti na Koroškem

Lani so se 4 klubi združili v novonastalo Judo zvezo Koroške. Posledično je nastal program pod sloganom Poletni »počnem vse, česar pozimi ne morem, najraje pa imam judo«.

Na Koroškem je zelo priljubljen in razširjen šport judo, tako na tekmovalni kot na rekreativni ravni. Vadb se udeležuje več kot 500 posameznikov, samo v Judo klubu Acron Slovenj Gradec vadi okrog 220 oseb vseh generacij od vrtca do veteranov.  

V lanskem letu so se štirje koroški judo klubi organizirali v Judo zvezo Koroške, kjer so na podlagi pridobitve na razpisu Ministrstva za javno upravo »Profesionalizacija prostovoljstva« lahko zaposlili nove 3 osebe. Ta zveza je v tem letu pripravila veliko novih široko zastavljenih programov, med katerimi se eden odvija prav zdaj med poletnimi počitnicami pod sloganom: Poletni »počnem vse, česar pozimi ne morem, najraje pa imam judo«.

Borut Marošek, predsednik Judo kluba Slovenj Gradec je za naš radio pojasnil, da na Ravnah na Koroškem potekajo celodnevne aktivnosti za osnovnošolske otroke, ki niso vezane le na judo, udeležiti se je bilo možno v nekaj taborov za različne starostne skupine, v Slovenj Gradcu poteka poletju prilagojena vadba juda in še kaj se dogaja. Udeležba je dobra.

Kar se tiče tekmovalnega juda, je prihodnost zaradi korone negotova. Konec julija je koroški judo postal bogatejši za kar 6 novih mojstrov juda. (AP)

13.08.2020
Slavnostno: Wolfovo leto in Prežihovina

Osrednja spominska slovesnost ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa, koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija s solistko Nuško Drašček Rojko bo 30. avgusta v Slovenj Gradcu.

V Koroškem pokrajinskem muzeju se, sicer s prilagoditvami, trudijo prirejati tradicionalne prireditve in pa seveda program, načrtovan v Wolfovem letu 2020.  Delo muzeja je letos zaznamovano s štirimi večjimi obletnicami, to so 160. obletnica rojstva skladatelja Huga Wolfa, v sklopu katere Rojstna hiša Huga Wolfa Slovenj Gradec deluje kot koordinator prireditev, 400. obletnica železarstva v Mežiški dolini in 100. obletnica koroškega plebiscita ter 70. obletnica smrti pisatelja in politika Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca.

Tradicionalno srečanje na Prežihovini, v čast rojstnega dne Prežihovega Voranca, se je v ponedeljek zgodilo virtualno, čeprav je obisk spominskega muzeja – Prežihove bajte bil možen v živo. Že prej so z dvojnim doktorjem znanosti, zgodovinarjem in literarnim zgodovinarjem iz Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Igorjem Grdino posneli dokumentarni film, na katerem je profesor iz Ljubljane pripovedoval o Vorancu v povezavi s koroškim plebiscitom, kar pisatelj opisuje predvsem v svojem literarnem delu Požganica.

Nadaljevalo se bo tudi dogajanje v sklopu Wolfovega slavnostnega  leta in prvi nadaljni, osrednji dogodek na nacionalni ravni napovedujejo za 30. avgust v Slovenj Gradcu. Osrednja spominska slovesnost ob 160. obletnici rojstva skladatelja Huga Wolfa, koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija s solistko Nuško Drašček Rojko bo v nedeljo, 30. avgusta, na Trgu svobode in brez vstopnine. (AP)

13.08.2020
Poletni tabor pred MKC Slovenj Gradec

Otroci so se preizkušali v skavtovskih veščinah 

Tudi letošnje poletje je javni zavod Spotur pripravil počitniške aktivnosti, in sicer je na območju Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec, na zelenici pred stavbo, pripravil dvodnevni poletni tabor za otroke stare več kot 4. leta. Tako so otroci minuli konec tedna lahko doživeli, kako je preživeti v naravi, kuriti ogenj, peči hrenovke na ognju, spati v šotoru in še kaj. Prvi dan dopoldne so pod vodstvom animatorjev in skavtov postavili bivake, nad katerimi so bili najmlajši Slovenjgradčani zelo navdušeni.

Sodelovalo je okog 35 otrok. (AP)

13.08.2020
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec v dobri kondiciji

 

Slovenjgraška bolnišnica z uravnoteženim poslovanjem

10.08.2020
Akcija Hitrost med 10. in 16. avgustom

 

Policisti opozarjajo na prehitro vožnjo

10.08.2020
Olimpline zaživel

 

Črnjanski Olimpline obiskalo že okoli 700 adrenalina željnih obiskovalcev.

10.08.2020
V Kotljah se spominjajo Prežihovega Voranca

 

Na današnji dan se je v Kotljah rodil Lovro Kuhar - Prežihov Vornac

10.08.2020
Shots - iz leta v leto bolj navdušuje

 

V Slovenj Gradcu se je zaključil filmski festival Shots.

06.08.2020
Drevi začetek filmskega festivala Shots v Slovenj Gradcu

Na ogled 13 kratkih filmov iz 9 držav.

06.08.2020
V Vuzenici bodo obrtno cono povezali s kanalizacijskim omrežjem

Dobili so zeleno luč Službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko.
 [12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Naslednja stran