21.10.2020
Nove omejitve v športu

 

Vlada Republike Slovenije je včeraj na dopisni seji sprejela novi Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Po novem je športna vadba dovoljena športnikom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let. V kolektivnih športih so dovoljena le tekmovanja najvišje ravni, v individualnih panogah pa velike domače in mednarodne prireditve brez gledalcev.

S tem so ukinjena vsa druga ligaška tekmovanja, tudi 2. SNL, kjer igra Fužinar Ravne. Kot je pojasnil predsednik kluba Peter Stočko, si želijo nadaljevanja tekmovanj in obžalujejo takšen razplet razmer, ukrep pa bodo spoštovali, saj je na prvem mestu zdravje. V klubu bodo z aktivnostmi nadaljevali, fantje bodo trenirali v skladu z navodili NIJZ in tako čakali nadaljevanje prvenstva.

Športna gibalna dejavnost je dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šestimi udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje. Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti.

 

IF