06.08.2020
Pliberška galerija ima zelo uspešno razstavo

Iz muzeja Wernerja Berga v Pliberku so sporočili, da so pretekli konec tedna z veseljem pozdravili 10 tisočega obiskovalca razstave Manfred Diex trifft Werner Berg, torej Manfred Diex sreča Wernerja Berga in razstave govorečih slik Wernerja Hofmeistra v vrtu v muzeja s skulpturami. To je za galerijo v majhnem in obmejnem mestu ter v razmerah, ki trenutno vladajo, zagotovo velik dosežek. Posebej jih veseli, da je tudi velika reprodukcija na javnem mestu, to je na polovici fasade muzeja Wernrja Berga na pliberškem glavnem trgu pod naslovom Smeh je zdrav naletela na zalo pozitivne odmeve domače publike.

Jubilejni obiskovalec je bila družina Jernej iz Horbacha. Svetnik za kulturo trške občine Pliberk Marko Trampuš in vodja pliberške galerije Artur Otovic sta jim podelila katalog razstave.

Kot je znano je bil Werner Berg po katerem nosi ime pliberška galerija nemški slikar po rodu, ki je svojo drugo domovino našel v majhnem obmejnem mestu. Manfred Diex pa je bil za časa svojega življenja vodilni avstrijski karikaturist.

Letos sta imela galerija v Pliberku in Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec velik načrte s skupno razstavo, ki pa je zaradi kronavirusa padla v vodo.