28.04.2020
Umetniški razpis Koroška, kdo si ?

Klub koroških študentov je v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne pripravil umetniški natečaj »Koroška, kdo si?«, Razpis je bil objavljen od 1. 3. do 10. 4. 2020.

Na umetniški natečaj se je prijavilo osem umetnikov: Sara Nuša Golob Grabner (fotografije), Tamara Kocmut (risbe), Anastazija Pirnat (slike in objekti), Nela Poberžnik (fotografije), Tisa Praprotnik (fotografije), Andrej Praznik (grafike in slike), Neža Skuk (fotografije) in Asja Temnikar (slike).

Žirija v sestavi Klementina Halej Jamnikar, Anže Šumah, Monika Plemen, Luiza Margan in Jernej Kožar je po tem, ko je podrobno preučila vse prispele vloge, prvo nagrado, samostojno razstavo v Galeriji Ravne, podelila Anastaziji Pirnat.

Anastazija Pirnat opravlja magistrski študij na Akademiji likovnih umetnosti v Ljubljani. Med vsemi prijavitelji je pokazala največjo umetniško zrelost in vrhunsko slikarsko znanje. V delih, ki si jih je žirija lahko ogledala, so prepoznavna izhodišča za nadaljnji umetniški razvoj. Predvsem so žirijo prepričala najnovejša dela, na katerih odslikava majhne, na videz nepomembne dogodke iz družinskega življenja.