16.03.2020
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec imajo osebe pozitivne na virus Covid -19


V bolnišnici imajo štiri osebe pozitivne na COVID-19, izvedli so vse predpisane ukrepe po protokolu in smernicah. So v samoizolaciji, torej nihče ni hospitaliziran. Delo poteka skladno z navodili Epidemiologa in kriznega štaba države in kriznega štaba bolnišnice, sestajamo se tudi večkrat dnevno in urejamo poteke dela in obravnav.

delo v bolnišnici poteka po protokolu, skladno z odredbo Ministrstva za zdravje. Pacienti se držijo navodil in spoštujejo odločitve. Ponovno pozivajo vse ljudi, da si preberejo splošna navodila kako ravnati v primeru COVID-19.

Če zbolijo za prehladnim obolenjem pokličejo osebnega zdravnika in ostanejo teden dni doma, če se jim stanje poslabša, bodo dobili od osebnega zdravnika navodilo, da se oglasijo na vstopni toči Ambulante za Covid-19. Tam bo zdravnik ocenil, ali potrebujejo hospitalizacijo. Če bodo potrebovali hospitalizacijo bodo testirani na CVID19, če bodo pozitivni bodo hospitalizirani na oddelku za COVID 19, sicer na navadnem oddelku.

 Vse že naročene bolnike, ki bodo povabljeni na pregled, ker bodo ocenili, da je njihovo zdravstveno stanje takšno, da so pregledi nuni, prosijo, da se držijo ure naročila. Ob vhodu v bolnišnico pa morajo upoštevati navodilo osebja bolnišnice.