30.12.2019
V družbi Sij Metal Ravne so podpisali podjetniško koletivno pogodbo

V družbi Sij Metal Ravne so 16. decembra podpisali kolektivno podjetniško pogodbo med reprezentativnimi sindikati in vodstvom, gre za nadomestitev pogodbe ,ki je bila odpovedana v začetku tega leta.

Z njo urejajo precej zadev na novo, med drugim tudi plačni sistem, ki bo začel veljati z novim letom. Masa za plače se bo povečala za 1,2 milijona evrov, kar pomeni, da bo 700 zaposlenih dobilo višjo plačo, nihče pa zaradi novega sistema ne bo dobil nižje. Odločbe oziroma nove pogodbe o zaposlitvi bodo zaposleni prejeli 7. januarja 2020. Bistvena novost je, da v njej ne bo navedenih plačnih razredov, pač pa bodo v pogodbi navedene bruto osnove.

Podpisana podjetniška kolektivna pogodba pa prinaša še več ugodnosti pri dopustih , tudi za starejše delavce, skupna delovna doba se bo poslej štela za dodelitev jubilantskih nagrad, prav tako so v njej že vsebovana najnovejša določila za prost delovni dan staršev prvošolcev in prvega odhoda v vrtec.

Simulacija primerjave plače na dvajsetih primerih, ki bi bolj natančno pokazala za koliko se bodo plače povečale , še ni bila narejena, v sindikatu jo pričakujejo v prvih dneh novega leta.