20.06.2019
Odpoved Odprte kuhne, začetek festivala Slovenjgraško poletje


Poletje se je ravno ta vikend odločilo, da jo bo grdo zagodlo, zato so morali zaradi slabe vremenske napovedi obisk Odprte kuhne v Slovenj Gradcu, ki je bil predviden za to soboto, žal odpovedati. Kot je dejala Marija Lah iz zavoda Spotur, bodo našli nadomestni datum in bodo vseeno člani Odprte kuhne še letos obiskali Koroško.

V oddaji Aktualno, kjer smo več povedali o prihajajočih poletnih dogodkih v Slovenj Gradcu, od Slovenjgraškega poletja do poletnih prireditev v mestu z gostinskimi lokali. Naša gostja je bila Marija Lah, ki je za to soboto že napovedala prvo prireditev slovenjgraškega poletja, nastop Pihalnega orkestra Slovenj Gradec s solistko Evo Boto, ki je hkrati tudi proslava ob Dnevu državnosti. Vse prireditve bodo brez vstopnin in v atriju graščine Rotenturn, v primeru dežja pa se bodo selile v Kulturni dom. Med prireditvami Slovenjgraškega poletja omenimo tudi kino na prostem, kjer bosta na ogled dva filma, slovenski s Sonjo Prosenc Zgodovina ljubezni in Bohemian Rapsody. V Slovenj Gradec prihajata orkester Slovenske filharmonije in Big Band Rtv Slovenija, koncert z Raiven in Tori Tango s pevko Gabrijelo Alarcon. 

Prireditve se bodo nato ob vikendih nadaljevale v mestnem jedru v sodelovanju z domačimi gostinci, lokali v mestu. Ti bodo na svoje terase povabili številne zanimive glasbene in druge goste, tako da bodo večeri v mestu izpopolnjeni tudi z vsebino, ki bo gostom polepšala vzdušje. Sodelujejo Čokoladica, hotel Vabo, Hiša Ančka, Figo Bar, Royal Pub Caffe z mestno kavarno in zavod Spotur. 

V avgustu bo tudi vse bolj obiskal festival mednarodnega kratkega filma Shots, pa tudi nedeljske urbane delavnice v mestu.

IF