16.05.2019
Mednarodni dan muzejev - brezplačne prireditve


18. maja praznujemo Mednarodni dan muzejev, zato bodo v soboto in nedeljo muzeji in galerije muzejski dan obeležile s prostim vstopom in obiskovalcem omogočile oglede svojih zbirk.

Ob tej priložnosti so v Koroškem pokrajinskem muzeju Slovenj Gradec pripravili več aktivnosti. V Slovenj Gradcu bodo to soboto med drugim, znova pripravili brezplačen voden pohod po starem mestnem obzidju. To bo že 20. pohod, ki velja za eno najbolj priljubljenih prireditev v mestnem jedru. Obiskovalci se bodo zbrali ob 10,30 uri pred staro mestno hišo na Glavnem trgu. Ob 11. uri pa bo v prostorih muzeja tudi brezplačna delavnica za otroke in družine Urejeni po Afriško. Delavnico so pripravili v sodelovanju s slovenskim etnografskim muzejem. 

V Muzeju Dravograd bo v soboto ob 11. uri prav tako brezplačna delavnica za otroke in družine Radovedni Popek reši muzejsko uganko, pri tem pa udeleženci spoznajo zgodbo o družini Kometer. V muzeji Radlje so pripravili ob 10.uri brezplačno vodnje po Leitingerjevi muzejski zbirki. Vodila bo kustodinja muzeja, Alenka Verdinek. brezplačno si bo mogoče ogledati vse stalne in občasne razstave.

V Koroški galeriji Slovenj Gradec bodo v soboto ob 11ih znova pripravili vodstvo po razstavi Boris Lurie in No!Art, vodil bo Marko Jenko, ob 17. uri pa bo v Galeriji Ravne vodstvo po razstavi Tadeja Pogačarja Konec šole, kjer bo vodil Marko Košan. Vse prireditve so brezplačne.

IF