15.05.2019
V Črni podelili priznanja prostovoljcem

Slovenska filantropija, organizacija , ki podpira prostovoljstvo je ob dvajsetem dnevu prostovoljstva na prireditvi v Kulturnem domu v Črni na Koroškem podelila letošnje nazive s področja prostovoljstva. Priznanja je podeljeval predsednik vlade Marjan Šarec, ki je v nagovoru zbranim prostovoljcem, mentorjem in predstavnikom občin in drugih ustanov dejal, da bomo prostovoljstvo vedno potrebovali.

Nazive Junaki našega časa je v tem letu potrdilo 17 šol in dijaških domov, na novo pa jih je pridobilo pet, na zmagovalnem odru pa se je zvrstilo več kot 150 šolarjev in njihovih mentorjev. Naziv Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, je prejel Samo Podgornik, Naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi, pa je za leto 2018 postala zdravnica Ninna Kozorog.

Naj mentorica prostovoljcev je Marja Guček, Naj mentor prostovoljcem Amir Crnojević. Nazive Prostovoljstvu prijazno mesto 2019 je ponovno potrdilo 21 slovenskih občin, prvič letos pa ga je pridobila Občina Divača. Med 22 občinami , ki se ponašajo s tem nazivom so tudi tri koroške; Črna, Ravne na Koroškem in Radlje ob Dravi.

Prireditev je povezoval dr. Tomaž Simetinger, med gosti sta bila tudi koroška poslanca Jože Lenart in Jani Prednik.