09.05.2019
Kljub padcu povprečne plače na Koroškem še vedno šeste v državi

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v marcu povečujejo zaostanek za državnim povprečjem, saj še vedno padajo, potek ko so po izplačilih konec lanskega leta dosegle vrhunec. Medtem ko se je povprečna plača v navedenem mesecu v Slovenji znižala za 8 evrov in znaša 1108 evrov, je na Koroškem povprečje upadlo za 20 evrov in se ustavilo pri 1037 evrih. Tako so plače na Koroškem povečale zaostanek za slovenskim povprečjem na 6 in pol odstotka.

Na prvem mestu so plače zaposlenih v Mežici, ki so tokrat dosegle 1155 evrov v neto znesku in so za 20 evrov višje kot mesec poprej. . Povprečne plače na Ravnah na Koroškem so 1117 evri na drugem mestu. Sledi Črna s 1079 evri, nato Vuzenica in Muta . Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer je znesek pri 856 evrih. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Slovenij so tokrat plače na Koroškem kljub padcu še vedno na šestem mestu, je pa razlika do naslednjih mest zmanjšana. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so v notranjski regiji.