06.03.2019
Malenkosten upad plač v januarju

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v januarju , so glede na mesec poprej upadle, saj je bilo v decembru največ izplačil izplačanih božičnic oziroma trinajstih plač. Plače so upadle za11 evrov in tako povprečna koroka plača znaša 1130 evrov. V istem obdobju so se povprečne plače v republiki Sloveniji tudi sorazmerno upadle na 1163 evrov , tako plače na Koroškem zaostajajo za slovenskim povprečjem za 3 odstotke.

Na prvem mestu so plače zaposlenih v Mežici, ki so tokrat dosegle kar 1592 evrov v neto znesku in so močno prehitele plače v ostalih občinah. Tudi povprečne plače v Črni so se še povečale glede na mesec poprej, na 1405 evrov. Tretje mesto je tokrat pripadlo Vuzenici s 1292 evri, medtem ko so na Ravnah plače upadle na 1131 evrov. Sledijo Radlje, Slovenj Gradec in Muta. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer so zabeležili neto znesek 852 evrov, oziroma skromen dvig le za en evro. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Slovenij so tokrat plače na Koroškem ponovno na šestem mestu. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so v Zasavju.