27.02.2019
Pustne povorke in rajanja tudi v Dravski dolini


Pustno rajanje bo v Dravogradu, kjer v soboto dopoldne pripravljajo 14. občinski pustni karneval. Zimo bodo preganjali od desete ure dalje, ko bodo maske krenile od parkirišča na Meži preko obnovljenega starega mostu do prireditvenega prostora Lukna. Tam vse zbrane čaka zabava s kurenti in animatorji čarovniške predstave Družinskega gledališča Kolenc. Maske bodo lahko pustno rajanje nadaljevale popoldne v Libeličah, v nedeljo popoldne pa pustovanje pripravljajo tudi v Trbonjah. Za vse maske bodo pripravili krofe in čaj.

V soboto dopoldne bo pustno rajanje v Vuzenici. Pustne maske se bodo zbrale ob 10. uri na igrišču pri Osnovni šoli , za pustno zabavo bodo poskrbeli otroci in zaposleni vrtca in šole Vuzenica, manjkali pa ne bodo niti kurenti in sladki krofi. Ob 14. uri bo pustovanje tudi pred poslopjem občine Muta. Sodelovala bo Kmečka godba Pernice, med maskami bodo tudi otroci iz vrtca in OŠ Muta. V Radljah pustovanje pripravlja Društvo prijateljev mladine Radlje. V soboto dopoldne se skozi središče mesta sprehodijo otroške pustne maske, ki se za tem odpravijo na rajanje v prostore Mladinskega kulturnega centra. Pustna prireditev v Vuhredu bo v tamkajšnjem centru v nedeljo ob 14. uri. Za topel napitek in krof bo poskrbljeno. ...

V soboto od 12. ure dalje bo tradicionalna pustna maškarada od 12. ure dalje tudi pred gostiščem Bar smučar v Ribnici na Pohorju. Povorka z maskami se bo odpravila skozi vas, zaključno rajanje s podelitvijo nagrad pa bo na Dornikovi ravni pri Baru smučar.