31.01.2019
Pol stoletja društva invalidov v Mežiški dolini

V veliki dvorani Kulturnega centra na Ravnah na Koroškem je v soboto potekala svečana proslava ob 50. obletnici delovanja Društva invalidov Mežiške doline. Pred petimi desetletji je društvo ob ustanovitvi imelo v svojih vrstah 60 članov, danes pa jih šteje že 2200. Društvo deluje na območju vseh štirih občin Mežiške doline: Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem in kar tri občine so že prejele listino Občina po meri invalidov. Občina Ravne je prejela listino, ki jo podeljuje Zveze delovnih invalidov Slovenije, leta 2013.

Slovesnost so obeležili na Ravnah, kjer je v trgu tudi sedež društva z društvenimi prostori. Slavnostni govornik je bil župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Govorila sta tudi predsednica Društva invalidov  Mežiške doline Urška Gostenčnik in predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Drago Novak.

Kulturni program so oblikovali kantavtor Adi Smolar, Harmonikarski orkester ter Folklorna skupina Kulturnega društva Prežihov Voranc.  Vezni tekst je bral dijak Gimnazije Ravne Maj Piletič Lampreht. Proslavljanje polstoletnega jubijela bodo v društvu invalidov zaključili z izdajo zbornika.