03.01.2019
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec optimistično v prihodnost

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je konec leta 2018 napovedala bolj optimistično poslovanje, saj je s sanacijskim programom doslej uspela načrtovano izgubo precej zmanjšati, prav tako je konec preteklega leta direktor Janez Lavre pohvalil sodelovanje z Območnim Zavodom za zdravstveno zavarovanje in vse svoje zaposlene. Sicer pa kljub optimizmu tudi leto 2019 za našo regijsko bolnišnico ne bo enostavno, pred njo je več poslovno – strokovnih izzivov. Pacienti si nadejajo dobrih zdravstvenih storitev potem, ko so na nekaterih področjih že povsem odpravili čakalne dobe. Prvič doslej je Splošna bolnišnica Slovenj Gradec odpravila čakalne dobe za operacije kolka, kolen, žolčnih kamnov in kil, oziroma bi operacij lahko izvedli še več, če bi imeli paciente.

Seveda pa bolnišnico čaka še več prizadevanj na strokovnem področju, tudi krepitev kadrovske politike, prvič so namreč podelili tudi štipendijo študentki medicine na področju urgentne medicine v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Koroška. Ena od zastavljenih prioritet je tudi krepitev raziskovalno pedagoške dejavnosti. Naša regijska bolnišnica pa načrtuje v prihodnje še nekatere novosti v dobrobit pacientom, intenzivno se bodo posvetili tudi novogradnji, ki bo zaznamovala nekaj prihodnjih let.

Direktor Janez Lavre pa je v naši prvi oddaji Aktualno v letu 2019 pojasnil tudi usmeritve strokovnega razvoja bolnišnice in obnove kuhinje. Ta bo precej obsežna, kar bo zanašalo dober milijon evrov. Posodobitev kuhinje bo precej izboljšala ponudbo bolnišnice na tem področju, ko večina pravi, kako dobro hrano imajo. Če bo šlo vse po sreči, pravi Lavre, bi lahko slovenjgraški bolnišnici uspelo pilotno in edini v Evropi v dostavo vozičkov s hrano in zdravili vključiti tudi robote, kar bi precej razbremenilo zaposlene. Če jim bo to uspelo skupaj z ravenskim in avstrijskim podjetjem, potem bodo kuhinjo posodobili tudi v tej smeri.

Poslovno leto bolnišnice se še ni zaključilo, kaže pa več uspehov in preboj, s čimer smo Korošci lahko vendarle zadovoljni.

IF