27.12.2018
Več akcij pomoči prevaljske Karitas

Karitas Prevalje je v prazničnem decembru pripravila več dobrodelnih akcij za družine, ki so pomoči potrebne, prav tako so posebno pomoč namenili še občanki, ki ji je pogorela kuhinja.

Predsednica Karitas Prevalje, Terezija Vivod je povedala, da so v akciji Družina pomaga družini pomagali devetim družinam in s tem 19 otrokom.Ena izmed akcij je Družina posvoji družino, v kateri dve družini vse leto skrbita za dve šibkejši družini in jim pomagata z nakupom živil vsak mesec. Ena izmed decembrskih akcij je tudi obdaritev otrok s pomočjo sredstev občine Prevalje, ki se v ta namen odpoveduje ognjemetu. V tej akciji so letos obdarili 61 otrok.

Povsem nova akcija, ki jo je Karitas uvedla letos, pa je Podajmo roko starejšim, ki pa je na izjemen odmev naletela pri mladih, ki so starejše razveseljevali s prazničnimi dobrotami.

Na spisku pomoči ima prevaljska Karitas 120 prosilcev, kar je okoli 300 oseb, ob praznikih pa se ta številka vselej poveča. Večina Prevaljčanov Karitas stoji ob strani, pravi Vivodova. Nova akcija, s katero bo prevaljska Karitas pomagala starejši upokojenki, ki ji je zgorela kuhinja, pa še traja. Sredstva za pomoč pri nakupu nove kuhinje zanjo bodo zbirali do sredine februarja.

 

IF