20.12.2018
Na Kopah povečali otroški poligon

Na smučišču Kope, ki ga letno obišče okoli 60 tisoč smučarjev, vsekozi skrbijo za varnost smučarjev in ostalih obiskovalcev. Pri tem posebno pozornost namenjajo najmlajšim smučarjem, za katere so uredili najsodobnejši otroški smučarski park. Da bo učenje prvih zavojev še zanimivejše in hkrati bolj varno so parku, ki so mu nadeli ime Fun park Kope, dodali še didaktične elemente, ki bodo popestirli ponudbo za najmlajše obiskovalce. Za finačno pomoč so zaprosili poslovne partnerje, prevdsem Zavarovalnico Triglav.V največji slovenski zavarovalnici bodo ob zaključku leta v luči uresničevanja svojega poslanstva , to je ustvarjanja varnejše prihodnosti, podprli skoraj 30 preventivnih projektov po vsej Sloveniji. Med izbranimi prireditvami novoletne preventivne akcije Za boljši jutri , ki poteka že petič, je tudi prispevek pri varni uredtvi smučarskega parka za otroke na Kopah.

Z donacijo v višini 2000 evro so otroški poligon, ki je doslej deloval na platoju pred Grmovškovim domom podaljaši na celotno smučišče Sedlo in je tako največji v Sloveniji.

Na Kopah sicer smučarska sezona poteka že od 7. decembra dalje. Zaenkrat obratujeta štuirisedežnica Pungart in vlečnica Sedlo. Ugodne vremenske razmere so jim omogočile dodatno zasneževanje, zato bo konec tega tedna začela obratovati tudi proga Kaštivnik.