11.12.2018
26. pohod "Čez goro k očetu"

Planinsko društvo Ravne na Koroškem to soboto, 15. decembra, organizira že 26. nočni pohod „Čez goro k očetu“. Tura bo kot ponavadi, pohodnike vodila od Lipolda v Koprivni pa do Kumra, preko meje na Lužah do avstrijske Sončne Koprivne in kmetije Raztočnik, od koder se bodo pohodniki vrnili v Slovenijo z avtobusom.

Pohodniki se morajo držati običajnega planinskega reda, navodil vodstva pohoda, planinskih vodnikov in Gorske reševalne službe Koroške ter prehoditi celotno pot v strnjeni koloni. Pohod od Lipolda se bo pričel ob 18. uri, v Slovenijo se bodo pohodniki vrnili okoli polnoči.

Prevoz z avtobusom do kmetije Lipold in iz Avstrije nazaj v Slovenijo stane 15 evrov na osebo, malica bo možna na planinski postojanki Kumer, oprema pa mora biti primerna pogojem na dan pohoda. Poleg primerne obutve naj imajo pohodniki tudi dereze ali verižnike, topla oblačila in baterijsko svetilko ter osebni dokument pri prečkanju meje. Prijave so obvezne do te srede, 12. decembra, Veroniki Kotnik  na telefon 031 441 982 ali po e-pošti: veronikakotnik58@gmail.com.

KV