07.12.2018
V Koroškem domu starostnikov Slovenj Gradec imajo preko 30 prostovoljcev

Mednarodni dan prostovoljstva, ki je 5. decembra, je le en dan v letu in vsekakor ni dovolj, širjenje ideje prostovoljstva se namreč nanaša na navduševanje novih ljudi za to dejavnost vsak dan, 365 dni v letu.

S prostovoljstvom se ukvarja vse več organizacij in tudi posameznikov, v tem prepoznavajo največje koristi predvsem zase. Kdor je prostovoljec tudi pove, kako ta dejavnost koristi njemu samemu. Kot prostovoljci se ljudje angažirajo na različnih področjih življenja, mnogi prostovoljce vključujejo v svoje programe in projekte.

Tako je tudi v Koroškem domu starostnikov, kjer bodo v enoti Slovenj Gradcu v petek dopoldne s posebno slovesnostjo zaposleni in stanovalci gostili preko 30 prostovoljcev v domu. Ti so aktivni na oddelkih, na področju glasbenega udejstvovanja, molitev in likovnega ustvarjanja, pri čemer velja izpostaviti dolgoletna prizadevanja arhitekta Lojzet Kralja in njegove pobarvanke, ki so izšle v knjižni obliki. Na slovesnosti v Koroškem domu starostnikov enoti Slovenj Gradec bodo prostovoljcem zapeli in zaigrali pevski zbor doma in domski glasbeniki, pa tudi prostovoljci.

Predstavili bodo tudi socialno inovacijo vodje doma, Marjane Kamnik, ki se navezuje ravno na prostovoljno delo – gre za sistem kreditnih točk, ki že velja za prostovoljce v Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah, od 1. januarja pa ga bodo uvedli tudi za prostovoljce v Koroškem domu v enoti Slovenj Gradec.Prostovoljci pridobivajo za svoje delo kreditne točke, lahko pa jih bodo vnovčili, ko bodo sami potrebovali pomoč.

IF