29.11.2018
Dobrodelnost je znova povezala Korošce

Verjetno ni Korošca, ki ne bi slišal za zgodbo komaj 11 –mesečnega Lovra Vogliča iz Dravograda, ki mu zaradi nenavadnih in redkih simptomov obolenja zdravniki še niso uspeli postaviti natančne diagnoze. Njegova starša zato že nekaj mesecev čakata na rezultate genetskih preiskav, trenutno pa je njegovo stanje opredeljeno kot diskinetični sindrom. Družina se je zaradi Lovrove bolezni znašla v stiski, starša Klavdija in Nejc se na vse mogoče načine trudita sinu pomagati z dodatnimi terapijami, pri tem pa vsi skupaj, tudi starejša hči Lana, potrebujejo oporo in finančno pomoč.

Prvi, ki je prepoznal stisko Lovrove družine in takoj priskočil na pomoč , je bil Nogometni klub Dravograd, ki dobrodelnosti nameni prispevek vsako leto. Kot je za naš radio povedal predsednik kluba, Boštjan Damiš, so za Lovrovo zgodbo izvedeli od Rdečega križa Dravograd, na obletnici in otvoritvi novega nogometnega igrišča. Nekaj sredstev je za Lovra na zadnji tekmi zbrala še njihova navijaška skupina Zeleni gadi. Za Lovra so zbirali sredstva tudi košarkarji v tamkajšnjem klubu.   

Akcijo je med Korošci sicer najbolj odmevno razširi spletni medij Koroške novice, ki že od začetka spremlja vse dobrodelne akcije, koordinatorka projekta Duša Komprej pa je povedala še, da trenutno na Koroškem za Lovrove terapije potekajo tudi akcije zbiranja starega papirja in plastičnih zamaškov.

Podjetje Pristar iz Slovenj Gradca v sodelovanju s humanitarko Aniko Popič ta petek v Starem trgu za družino Voglič pripravlja dobrodelno gledališko predstavo Bil je škrjanec. Odigrala jo bo gledališka skupina KD Črneče. Pomoč Lovru iz Dravograda, ki jo vodijo Koroške novice ob pomoči Rdečega križa Dravograd, ob podpori različnih organizacij ter posameznikov, bo trajala do 31. marca naslednje leto.

20. Januarja bo v dvorani Špic D v Dravogradu za Lovra tudi dobrodelni koncert.

 

NK