29.11.2018
Srečanje članov kluba 24 v Črni

K 24, koroški hribovski izziv so si leta 2000 omislili planinski entuziasti v Črni na Koroškem. Pravila so preprosta, preko 80 kilometrov dolgo krožno pot na planinske vršace, Uršljo goro, Smrekovec, Raduho, Olševo in Peco s 4750 metri vzponov je potrebno prehoditi prej kot v 24 urah. Nadzora ni, vpis uspešnega pohoda v knjigo je stvar planinske etike.Vsako leto pripravijo tudi neformalno srečanje starih in novih pohodnikov, letos bo to soboto 1.decembra ob 18.00 v restavraciji Planinka Črna

V zadnjem letu je pot uspešno opravilo 42 pohodnikov , od tega 8 žensk, skupaj ob zaključku letošnje 19-te sezone 396, v zadnjih treh letih je opaziti zelo pospešen trend rasti in je povprečje 44 pohodnikov na leto , za razliko od vseh prejšnjih let, ko je število nihalo gor dol, pri povprečju okoli 20.

Letošnja sezona je potekala brez večjih težav, še največ težav je udeležencem povzročalo podrto drevje, udeležencem iz drugih krajev pa še pomanjkanje markacij zaradi podrtega drevja.

Naslednje leto bo pod blagovno znamko K-24, ki je prepoznavna, Super trail, tekma ultramaratonskih tekačev še na nekoliko daljši progi v soglasju s K-24, pri tem pa je nujno poudariti, da K-24, koroški hribovski izziv ostaja pri svoji osnovni ideji, torej premagati sameega sebe, ne meriti časa , ne tekmovati z drugimi in ne poudarjati rekordov. Pravila iz leta 2000 se niso popolnoma nič spremenila, da so dobra, pa dokazuje vedno večje število uspešnih izzivalcev.