29.11.2018
Občinski praznik 2018 v Mežici

Vsako leto v začetku decembra je živahno v Mežici., tam namreč proslavljajo občinski praznik 4. decembra , na god svete Barbare, zaščitnice rudarjev.

Letos bodo v počastitev praznika že pred tem datumom pripravili dve prireditvi. To soboto bo pred poslopjem občine Mežica od 8. ure dalje potekal Barbarin sejem na vasi, ki ga skupaj pripravljajo Turistčno društvo Mežica , komunala in občina Mežica. Gre za sejem s ponudbo izdelkov domače in umetnostne obrti, domačih dobrot in podobnega , ki je zaradi decembrskega časa že adventno obarvana. Isti dan ob 11. uri bodo na Patizanski cesti uradno odprli novo tržnico v Mežici. Uspešno so zaključili projekt Ureditve tržnic v Mežiški dolini , ki je potekal preko evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, oziroma Lokalne akcijske skupine Mežiške doline. Ureditev tržnice in okolice je stala 180 tisoč evrov, občina je prispebala 15 odstotkov sredstev. Pridobili so 140 kvadratnim metrov prodajnih prostorov s pulti in pitnikom , z zadnje strani je mogoč dostop za dostavo ter urejen javni wc. S tem bodo dani pogoji, za prodajo doma pridelane, zdrave hrane, kar bo pripomoglo k dvigu kvalitete življenja v mestu.

V torek, 4. decembra , na sam dan praznika, bo še slavnostna seja občinskega sveta na kateri bodo podelili letošnja priznanja občine Mežica, prav tako priznanja za najboljše športnike.

Po koncu praznovanj pa se v Mežici že začenjajo prireditve Veselega decembra.