22.11.2018
Razpis za tretji Savellijev filmski večer

Naslednje leto bo Planinsko društvo Črna na Koroškem organiziralo 3. planinski filmski večer Emila Milana Savellija in s tem ta večer postaja tradicionalen. To se bo zgodilo v petek, 16.februarja 2019 ob 18.00 uri v Kulturnem domu v Črni na Koroškem.

Zasnova večera ostaja takšna kot je bila v izvirniku pred dvema letoma in sicer: v prvem delu bodo prikazani filmi E.M.Savellija, v drugem delu pa aktualni dosežki ali doživetja oziroma filmski zaznamki koroških alpinistov, planincev, hribovcev, gorskih kolesarjev, turnih smučarjev, in podobnih ljubiteljev narave in rekreacije.

Da bi bil ta del čimbolj zanimiv objavljajo tudi javni razpis z naslednjimi pogoji :

vsebina mora biti vezana na planinsko tematiko v najširšem smislu, avtor mora biti doma s Koroške in posneti dogajanje v naših ali tujih krajih; akter dogajanja je lahko iz Koroške pa ga je posnel avtor od drugod in še tretja možnost , da je avtor lahko od drugod , vendar mora posneti koroško pokrajino ali aktivnost v njej. Prispevek je lahko v obliki video filma ali digitalnih fotografij. Zaželeno je, da ima prispevek zvočno podlago, ni pa nujno. Časovni omejitev je od 3 do 20 minut.Prispevke zbira do 31. decembra letos Marijan Lačen na elektronskem naslovu marijan.lacen@guest.arnes.si . Na voljo je tudi za dodatne informacije.