09.10.2018
Slovenjgraški dijaki državni kuharski prvaki

V sklopu že 65. Gostinsko turističnega zbora, ki je te dni potekal v Hotelu Bernardin v Portorožu, so se dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta tudi letos pomerili v znanju kuhanja in osvojili zlato medaljo in postali državni prvaki.

Letos so se dijaki programov gostinstva in kuharstva na tekmovanju pomerili v kategoriji MAGIC BOX, med ocenjevalno žirijo pa je bila tudi znana sodnica iz oddaje Masterchef Slovenija, Alma Rekić. Njihov preizkus znanja je bil izjemno zahteven, saj so morali biti pri delu iznajdljivi in inovativni, in v samo 60,.-tih minutah povezati teorijo s praktičnim izvedbo. Dijaki so v obdobju pred tekmovanjem preizkusili različne kombinacije jedi, urili strežbo in spoznavali čuda sveta. Koroško ekipo dijakov so sestavljali Grega Vaukan, Lovro Bobek in Amadej Potočnik pod mentorstvom profesorice Bernarde Klančnik.

Za zmago in naslov državnega prvaka so slovenjgraški dijaki pripravili slikovit in kreativen krožnik z mesno rulado, nadevano s špinačo, ajdovo kašo z orehi in figami, gratiniranimi šampinjoni, pomarančno omako, jabolčnim čatnijem, korenčkovim pirejem, ocvrto šalotko in kuhano hruško v teranu.


 

KV