04.10.2018
Dobrodelni tek na Prevaljah

Lani je Župnijska Karitas Prevalje ob svoji 20. obletnici delovanja organizirala prvi dobrodelni tek, danes bo drugi. V Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah se bodo zbrali Korošci, ki želijo prispevati svoj delež za boljše življenje nekaterih družin, ki so na robu preživetja.

Humanitarka Anika Popič je povedala, da je bodo zbrana sredstva namenili za nakup hrane in pijače za družine, ki so na robu preživetja. Povabljeni so vsi, tako otroci kot starejši, ni nikakršnih omejitev pri teku ali hoji, vsakdo lahko sodeluje na način, ki mu ustreza. Letos so pričakovanja nekoliko večja, kot lani, želijo si, da se glede na program, ki so ga pripravili, odzove več ljudi in da med seboj širijo dobrodelnost, objeme in pozitivno energijo.

Ob teku so poskrbeli za številne spremljevalne dejavnosti in delavnice, sodelujejo pa še Nadškofijska Karitas Maribor, Župnija Prevalje, Pihalni orkester , Prostovoljno gasilsko društvo ter Nogometni klub Prevalje. Tek s sloganom Pomagajmo vsi bo potekal med 16. in 19. uro v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah.

NK