04.10.2018
Plače v avgustu spet malenkostno nižje

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v avgustu, so se po zadnjih podatkih zmanjšale za pet evrov glede na mesec poprej, tako da povprečna plača znaša 1021 evrov. V istem obdobju so se povprečne plače v republiki Sloveniji tudi malenkostno zmanjšale, na 1072 evrov. S tem plače na Koroškem zaostajajo za slovenskim povprečjem 5 odstotkov.

Teritorialno so na prvem mestu plače zaposlenih na Ravnah v višini 1103 evre in so se nekoliko zmanjšale. Na na drugem mestu je ponovno Mežica s 1068 evri, sledi Črna s 1055 evri. Tesno za njimi je povprečna plača zaposlenih na teritoriju Vuzenice, medtem ko z večjim zaostankom sledita Slovenj Gradec in Muta. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občne Mislinja, kjer so zabeležili neto znesek 850 evrov, v Dravski dolini so najnižje v Ribnici na Pohorju.

Kljub zmanjšanju so povprečne neto plače na Koroškem ostale na šestem mestu med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji. Po višini plač še naprej izstopa osrednja Slovenija z Ljubljano, najnižje plače so v notranjski regiji, vendar so razlike precej majhne.